Populära bokförlag

Ett bokförlag är ett företag som ger ut och marknadsför böcker. Det finns ett flertal bokförlag som blivit kända för sina utgivningar både i Sverige, men också internationellt. I det här inlägget kommer du att få veta lite om några utav dem.

Albert bonniers förlag

Ett av Sveriges största bokförlag är Albert Bonniers förlag som grundades år 1837 av Albert Bonnier. Idag har förlaget flera mindre bokförlag i sin koncern. Förutom att de ger ut svenska författare så ger de även ut internationella författare med svensk översättning.

Harper Collins

Harper Collins är ett av världens största bokförlag. Harper Collins förlag grundades år 1817 i New York, USA, av James Harper. Likt Bonniers har även Harper Collins ett flertal bokförlag i sin koncern, ett exempel på det är Harlequin.

Norstedts

Norstedts är ett annat exempel på ett svensk bokförlag. Norstedts grundades år 1823 av Per Adolf Norstedt. Förlaget är Sveriges äldsta bokförlag som ännu är aktivt. Norstedts äger även förlaget Rabén och Sjögren som bland annat är känt för att vara de som var först med att fånga upp Astrid Lindgrens författarskap.

Simon & Schuster

Simon & Schuster är ett amerikanskt bokförlag. Bokförlaget grundades år 1924 av duon Richard Simon och Max Schuster där förlaget har fått sitt namn. Några exempel på författare som är utgivna av Simon & Schuster är Stephen King och Taylor Jenkins Reid.

Penguin books

Penguin books är ett brittisk bokförlag som grundades år 1935 av Sir Allen Lane. En anledning till varför förlaget lyckades med att slå igenom på en tuff marknad var för att de gav ut billigare pocketböcker vilket gjorde böcker mer tillgängliga för alla. År 2012 strålade Penguin Books samman med förlaget Random House och går under namnet Penguin Random house.