Kända svenska författare

Det finns många svenska författare som gjort ett avtryck i den svenska folksjälen på grund av sitt författarskap. I den här delen tänkte vi därför belysa några av våra mest kända svenska författare.

Astrid Lindgren

Det är inte mer än rätt att vi börjar med författaren som fortsätter att förgylla mångas barndom långt efter sin död. Astrid Lindgren föddes år 1907 i den småländska byn Vimmerby. Att skriva berättelser var ett stort intresse för Astrid redan som ung. På 1940-talet gav hon ut sin första bok vilket var Pippi Långstrump och därefter kom ett flertal andra älskade titlar.

Camilla Läckberg

En av Sveriges mest sålda författare i nutid heter Camilla Läckberg. Hon föddes år 1974 i Fjällbacka. År 2003 gav hon ut sin första bok Isprinsessan som blev startskottet på hennes författarkarriär. Hon är mest känd som deckarförfattare men har även synts en del i TV.

Fredrik Backman

En svensk författare som tagit sig utanför Sveriges gränser med sitt författarskap är Fredrik Backman. Fredrik föddes år 1981 och debuterade år 2012 som författare med boken en man som heter Ove som har blivit både hyllad och filmatiserad.