Få mer tid för läsning – slipp tanka bilen

Tid är något som få har mycket av och om du tillhör de som önskar få mer tid för dina fritidsaktiviteter, såsom bokläsning, kan du följa nedanstående tips. Bland annat kan du skaffa en elbil och en laddbox så att du slipper lägga tid på att åka och tanka. På så vis slipper du att knöla in ännu ett måste i din redan stressiga vardag. Dessutom slipper du det dåliga samvetet över att bidra till mer fossila utsläpp.

Så får du mer tid i vardagen

Det är mycket man ska hinna med under en dag. Man ska jobba, laga mat, ta hand om ungarna, handla och tanka bilen. Det är inte konstigt om fritidsaktiviteterna får stå åt sidan allt för ofta. Men att läsa böcker är något som många skulle vilja kunna få mer tid till och det finns sätt att lösgöra tid i vardagen. Här nedan kommer en lista över saker du kan göra för att få mer tid över varje dag:

  • Skaffa en elbil.

En elbil är på många sätt ett bra fordon. Förutom att den är miljövänlig så ger den även dig som bilägare mer tid över till annat. Dock förutsätter det att du har en egen laddbox hemma och med en smart och effektiv Easee laddbox blir det möjligt. Det är Tibber som har skapat Easee laddbox och precis som namnet antyder är den lätt att ha och göra med. Då Easee laddbox är en smart laddbox, kan den ladda elbilen när du vill att den ska göra det. Enklare än så kan det inte bli att få en körklar bil.

  • Fasta.

Ett lite kontroversiellt sätt att spara både tid och pengar på är att fasta. Fasta ska inte förväxlas med svält. Att fasta innebär helt enkelt att du hoppar över en måltid eller två om dagen. Till skillnad från vad senare forskning visat, är fasta mycket hälsosamt för kroppen då den får en chans att återuppbygga sig mellan måltiderna. Hormonet insulin, som produceras när man äter eller dricker, försätter nämligen kroppen i ett viloläge. När inget insulin finns, startas istället förbränningsprocessen då kroppen förbränner fett och gör sig av med skadliga toxiner i kroppen.

  • Skippa fåfängan.

Hur mycket tid lägger du på ditt yttre varje dag? Många lägger flera timmar på sitt utseende och om du är en av dem kan du spara enormt mycket tid på att lägga fåfängan lite på hyllan. Sanningen är dock att ingen bryr sig så värst mycket om hur just du ser ut då folk är fullt upptagna med sig själva.