Prova ljudböcker gratis med rabattkod

En del anser att ljudböcker inte är lika “fina” som vanliga böcker av papper, men ljudboken är definitivt här för att stanna. Idag finns flera företag som erbjuder ljudböcker, ofta som en prenumerationstjänst där man betalar en avgift varje månad och sedan får lyssna på så många ljudböcker man hinner med. Ett bra sätt att prova på ljudböcker är genom att använda sig av rabatter av olika slag. På sajten seniordeal.se kan du som är 55+ få rabatter på bland annat ljudbokstjänster. I skrivande stund erbjuder de 45 dagars gratis ljudbokslyssning hos Nextory och 60 dagar hos konkurrenten BookBeat. Utöver det finns rabatter för seniorer på bland annat el- och mobilabonnemang.

Storytel en pionjär inom ljudboksbranschen

En av fördelarna med ljudböcker är att man kan lyssna på dem medan man gör annat. Till exempel när man diskar, är ute och springer eller när man ligger i sängen för att somna. Redan 2020 rapporterade SVT om att ljudböcker hade gått om tryckta böcker, delvis på grund av de pandemitider som rådde då. Förr var ljudböcker mer för synskadade eller personer med lässvårigheter som dyslexi, men idag får ljudböcker anses vara något som gemene man lyssnar på. En stor anledning till populariteten har förstås med våra smarta mobiltelefoner att göra. Där var Storytel tidigt ute med att lansera idén med en prenumerationstjänst för att streama ljudböcker i mobilen.

Det senaste inom ljudboksbranschen, som rört upp känslor bland ljudboksuppläsare, är att AI-genererade röster har börjat användas av Storytel. Fördelen är då att prenumeranterna på tjänsten ska kunna välja att få sin ljudbok uppläst av flera olika röster. Nackdelen på sikt är dock att inga riktiga människor kommer behövas för att läsa in ljudböcker i framtiden.