Utländsk litteratur

Förutom att religiösa böcker är lästa och kända runt om i hela världen finns det en hel del andra böcker som är populära internationellt. I den här delen kommer du att få veta lite mer om några kända internationella böcker.

Da vinci-koden av Dan Brown

En av världens mest sålda böcker är Da Vinci-koden som är skriven av Dan Brown. I boken får vi följa en professor i religionssymbolik som blir inkallad till en mordutredning i Paris. Förutom att huvudpersonen nystar i mordet forskas det kring Jesus.

Sagan om ringen av J.R.R Tolkien

Sagan om ringen är en bokserie som är skriven av den brittiska författaren J.R.R Tolkien. Bokserien är en av världens mest populära fantasyserier och anses vara en stor och viktig del av fantastikgenren. I böckerna får vi följa huvudpersonen Frodo som får uppdraget att ta kål på mörkrets härskare.

Dödssynden av Harper Lee

Dödssynden, eller To kill a mockingbird, som den heter i original, är en bok som är skriven av den amerikanska författaren Harper Lee. Boken gavs ut år 1960 och utspelar sig under den stora depressionen och vi får följa en rättegång där den anklagade är en svart man som anses ha våldtagit en vit kvinna.