Allt kontorsmaterial som du behöver för att skriva din bok

Du drömmer om att skriva en bok. Då ska du skapa en bra skrivhörna och se till att du har allt kontorsmaterial som du behöver för att skriva boken så smidigt som möjligt. Ja, du behöver fler saker än bara en dator för att ditt manus både ska bli bra och en dag bli färdigt.

Köp kontorsmaterial online

Det enklaste är att köpa allt kontorsmaterial online. Bunkra upp med kopieringspapper, patroner till skrivaren, överstrykningspennor och kladdpapper. Det är skönt att ha allting hemma, så att du inte behöver åka till affären för att kunna skriva ut ett kapitel för att kunna läsa det på riktigt. Eller när du vill att en vän ska läsa din text. Du bör också ha en särskild fysisk kalender som du använder till ditt manus. Så att du skapar deadlines och styr upp ditt arbete. Om det finns nog med plats på väggen sätter du också upp en whiteboard. Perfekt när du ska brainstorma idéer och för att lyckas skapa en röd tråd genom hela berättelsen. Gå in på Kontorsmaterial.se och köp allt kontorsmaterial som du behöver. Där hittar du allt från kopieringspapper och toners till förvaring och etiketter.

Skapa en skrivplats

Det bästa är att ha ett kontor eller en hörna där du skriver och samlar allt ditt material. Sätt upp en whiteboard på väggen så att du alltid lätt kan rita och skriva ner nya tankar. Där har du också din skrivkalender som hjälper dig att verkligen bli klar med ditt manus. Du behöver en bra stol och skrivbord. Är du seriös satsar du på en lite bättre skrivbordsstol så att kroppen verkligen mår bra när du sitter timme efter timme på stolen och skriver. Lägg in ditt kopieringspapper i en garderob, men ställ gärna skrivaren så att du når den från skrivbordet. Anledningen till att du särskilt ska bunkra upp med kopieringspapper och patroner/toner är för att du läser en utskriven text på ett annat sätt än på en skärm. Därför kommer du att behöva skriva ut ditt manus flera gånger för att verkligen arbeta igenom det. Det är också bättre att du ger personer som ska läsa igenom manuset papper i handen, istället för en fil via mejlen.

Inred för att arbeta effektivt

Du behöver inte vara minimalist, men inred minimalistiskt för att verkligen kunna arbeta effektivt. Du arbetar mer effektivt när du inte har för mycket saker på kontoret eller på din skrivplats. Risken är stor att du omedvetet blir distraherad. En orsak till att många författare gillar att åka iväg och bo på hotell när de skriver. Ingenting som stör dem. Men det mesta av jobbet måste ju bli gjort hemma och då är det smart att skapa en riktigt skrivvänlig plats.